Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un succes al PPE i-ar asigura lui Manfred Weber funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Germanul Manfred Weber a fost ales "cap de listă" al dreptei europene la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. Decizia a fost luată cu aproape 80 la sută din voturile membrilor Partidului Popular European reuniţi la Congresul de la Helsinki.  

Preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a obţinut la Congres 492 de voturi faţă de 127, cât a acumulat oponentul său finlandez Alexander Stubb. Weber s-a arătat pregătit să consolideze partidul, pe fondul ascensiunii formaţiunilor extremiste cu mesaje anti-migraţie.
 
Vrem să avem o Europă democratică şi dorim să avem o Europă ambiţioasă. Acesta este vectorul nostru de politică europeană.
Dacă PPE va redeveni după europarlamentare cel mai numeros grup din legislativul european, Manfred Weber ar putea deveni viitorul preşedinte al  Comisiei Europene. La acest post pretinde şi oponentul său social-democrat Frans Timmermans, fost ministru de Externe al Olandei.Postul de preşedinte al Comisiei Europene e ocupat, din 2004, doar de membri ai PPE.

În prezent, popular-europenii şi social-democraţii au împreună o majoritate de 55% în Parlamentul European. Sondajele arată însă că, după alegerile din 23-26 mai anul viitor, PPE nu va mai domina legislativul european.
Similare
RECOMANDĂRI