VIDEO. Comunitatea internaţională este cu ochii pe situaţia din Siria. Donald Trump a convocat Consiliul de securitate naţională
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Comunitatea internaţională este cu ochii pe situaţia din Siria. Donald Trump a convocat Consiliul de securitate naţională

Preşedintele Donald Trump a anunţat că o decizie va fi luată cât de curând. A discutat la telefon cu premierul britanic Theresa May şi au convenit asupra necesităţii de a acţiona în Siria pentru a descuraja folosirea armei chimice de către regimul lui Bashar al Assad.

Preşedintele american a convocat Consiliul de securitate naţională. Analizează foarte serios cu echipa să şi cu aliaţii răspunsul la atacul chimic din oraşul Douma din Siria.

Marea Britanie şi Franţa au declarat că sunt pregătite să acorde sprijin militar în cadrul unei coaliţii internaţionale . Preşedintele Macron a declarat că are dovadă că regiumul Assad a atacat Douma cu arme chimice.

Declaraţii de susţinere a făcut şi Germania, care a anunţat însă că nu va participa militar.  Nu sunt detalii despre cum ar putea arată o potenţială intervenţie militară , însă toate părţile implicate sunt în stare de alertă.

Între timp, experţi ai Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice sunt în drum spre Siria şi îşi vor începe sâmbată activitatea în zona Douma, unde s-a comis atacul chimic.

Similare
RECOMANDĂRI