Volodimir Zelenski: Victoria Ucrainei este o chestiune de timp. Dacă vrei să-ţi distrugi vecinii, pierzi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Volodimir Zelenski: Victoria Ucrainei este o chestiune de timp. Dacă vrei să-ţi distrugi vecinii, pierzi

Victoria Ucrainei este o chestiune de timp, a spus Volodimir Zelenski, în mesajul său de la miezul nopţii. El a făcut un bilanţ după ce războiul pornit de Rusia a intrat în a treia lună.

„Lecţiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construieşti un Reich milenar, pierzi”, notează digi24.ro

Preşedintele ucrainean a spus că invazia rusă a devenit un război al întregului popor contra invadatorilor. A recunoscut că multe oraşe şi sate sunt sub ocupaţie rusă, dar este convins că situaţia este temporară.

Zelenski a mai spus că Rusia va pierde, deoarece întreaga lume liberă i se opune, şi că visul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru un mare imperiu se va nărui ca dorinţa lui Hitler pentru un Reich de o mie de ani.

„Rusia cheltuie cantităţi enorme de resurse ca să susţină războiul. Ca să se opună întregii lumi libere. A luat de la cetăţenii săi tot ce ar fi dus la dezvoltarea Rusiei şi bagă acest potenţial în distrugerea vieţii vecinilor, a spus Zelenski.

„Dar lecţiile istoriei sunt binecunoscute. Dacă vrei să construieşti un Reich milenar, pierzi. Dacă vrei să-ţi distrugi vecinii, pierzi. Dacă vrei să refaci vechiul imperiu, pierzi. Şi dacă te pui contra ucrainenilor, pierzi”, a continuat el.

Similare
RECOMANDĂRI