Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Echipa TVR, pregătită de Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018

Fanii sporturilor de iarnă vor urmări competiţiile alături de cei mai experimentaţi comentatori ai Televiziunii Publice. Din 9 februarie, TVR va fi gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018 şi va difuza, în direct şi înregistrat, cele mai importante şi interesante probe din sporturile de iarnă. Cea de-a XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă va avea loc Pyeongchang, în Coreea de Sud, în perioada 9 - 25 februarie 2018, şi va marca un moment istoric: Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor participa sub acelaşi steag.

Timp de două săptămâni, posturile canalului public de televiziune - TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Moldova şi TVR+ vor transmite 102 evenimente sportive din 7 sporturi: patinaj artistic, schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, short track, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.7 dintre cei mai experimentaţi jurnalişti sportivi ai TVR, dar şi specialişti, se vor afla în faţa microfoanelor pe tot parcursul Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 pentru a oferi cele mai complete şi avizate informaţii despre competiţii şi sportivi. Sorin Hobana, care comentează Jocurile Olimpice din anul 2006, face echipă cu Monica Bucur la ceremoniile de deschidere şi de închidere de la PyeongChang, dar comentează şi probele de sărituri cu schiurile şi curling. „Jocurile Olimpice de Iarna PyeongChang 2018 se anunţă foarte interesante mai ales că în Cupa Mondială de Sărituri cu schiurile situaţia a părut echilibrată. Anul acesta am fost martorii unor recorduri. Pentru a doua oară în istorie, un sportiv, Kamil Stoch, a câştigat toate concursurile în Turneul celor Patru Trambuline. Este cel de-al doilea săritor cu schiurile care izbuteşte această performanţă, după germanul Sven Hannawald, în 2002. Printre vedetele JO de iarnă se va număra şi săritorul cu schiurile japonez Noriaki Kasai, de 45 de ani, care concurează încă şi o face foarte bine. Este recordmenul de prezenţe mondiale la JO, cel mai vârstnic performer”, a spus Sorin Hobana.

Anul acesta, Monica Bucur va face echipă cu specialistul Marius Negrea pentru probele de patinaj artistic. Cunoscutul sportiv şi antrenor a comentat patinajul artistic pentru TVR încă din 1998. Vlad Arhire se aşează la microfon pentru probele de schi fond şi biathlon. „Pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice, România duce o ştafetă masculină la biathlon. Aşteptăm încă cu emoţie numele celor cinci băieţi. Competiţiile de biathlon sunt extrem de palpitante şi sunt foarte interesante duelurile pe care TVR le-a transmis de-a lungul anilor. Românii vor concura cu nume de tradiţie din Norvegia, Franţa, sportivii olimpici din Rusia sau Germania”, a explicat Vlad Arhire.

Cristian Mândru iubeşte schiul şi el aduce informaţiile despre short track şi freestyle dar mai ales de la spectaculoasele probe de schi alpin. Aşa cum ne-am obişnuit, de la Emil Hossu-Longin vom asculta comentariile meciurilor de hochei pe gheaţă. „Vom vedea cele mai bune 12 echipe din hocheiul mondial. Se anunţă un turneu extrem de strâns, competitiv şi este foarte greu de anticipat învingătoarea. Vă aştep la TVR cu meciurile din cel mai frumos sport de iarnă, hocheiul pe gheaţă. Este un turneu important. Canada vine după două victorii consecutive. Rusia, după mai multe înfrângeri consecutive şi, cu siguranţă, vom avea un turneu aşa cum este sportul: cu contact fizic, exploziv şi extrem de spectaculos. Vom vedea vedetelele din Kontinental Hockey League şi, cu siguranţă, vor apărea şi tineri jucători care nu au mai ieşit la rampă”, spune Emil Hossu-Longin.

De rezumatele zilei se va ocupa Costin Deşliu, iar ultimele noutăţi de la PyeongChang le aduce Alina Alexoi: „Programul meu va fi legat de programul sportivilor români şi voi încerca să acopăr cel mai bine din locul în care vor concura. Voi pendula între biathlon, schi fond, coborâri cu schiurile, sanie şi bob. Evident că aşteptările legate de sportivii români sunt mai puţin legate de medalii şi mai mult despre a lupta onorabil, despre a vedea că dau totul în concurs şi că îşi vor depăşi propriile performanţe. Aşa cum se ştie, România are o singură medalie la JO de Iarnă, la Grenoble, în 1968, la bob. Acum aşteptările celor mai bune locuri vin de la sanie, iar ştafeta României are şansă să intre între primele 10”, a spus Alina Alexoi.
Au mai rămas 15 de zile până la startul ediţiei 2018 a Jocurilor Olimpice. Pentru prima oară în istorie, Coreea de Sud găzduieşte cea mai mare competiţie a sporturilor de iarnă, la PyeongChang, după ce în 1988 le-a organizat pe cele de vară, la Seul. Din 9 februarie, la PyeongChang îşi dau întâlnire peste 50000 de participanti de pe mapamond la cea de-a XXIII-a ediţie de iarna a Jocurilor Olimpice.
 
Similare
RECOMANDĂRI