Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mîrca nu au reuşit să se califice în finala Jocurilor Olimpice

Sportivii basarabeni au concurat astăzi în cea de-a cincea zi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mîrca nu au reuşit să se califice în finală. Mâine, intră în competiţie şi Marin Robu, la haltere.

Arcaşul Dan Olaru a cedat la limită în faţa canadianului Crispin Duenas, prezent pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice. A fost al 2-lea duel dintre Dan şi Crispin după Mondialul din 2016.

DAN OLARU, arcaş: „A fost destul de bine, am pierdut la limită, pierdeam tot timpul câte un punct. Nu am avut emoţii, am fost foarte concetrat, nu mi-a fost frică şi nu aveam emoţii, eram încrezător în forţele mele, ştiam că pot câştiga doar că acesta este sportul şi uneori este nevoie şi de puţin noroc. Astăzi a fost momentul ăla când nu mi-a ajuns puţin noroc ca să trec mai departe. Este o experienţă colosală”.

Nu a fost o zi norocoasă nici pentru arcaşa Alexandra Mîrca, care a pierdut în faţa chinezoaicei Yang Xiaolei.

Mâine va debuta la Jocurile Olimpice, Marin Robu, la haltere. Sportivul de 21 de ani are în palmares un bronz la Europenele U23, în 2018, aur la Europenele U23, în 2019, argint la Cupa Mondială, în 2020.

ar în acest an, Marin Robu a devenit vicecampion european la categoria de până la 73 de kilograme. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Republica Moldova are calificaţi 20 de sportivi la 12 probe.
Similare
RECOMANDĂRI