Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spectacol grandios la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Spectacol grandios la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cu o întârziere de un an din cauza pandemiei de Covid, astăzi pe Stadionul Naţional din capitala Japoniei s-a dat startul oficial al celui mai aşteptat eveniment sportiv. Festivitatea a fost un omagiu adus oamenilor simpli, în special celor care în această perioadă au ajutat lumea să depăşească orice obstacol.

Cei mai buni sportivi din întreaga lume au defilat la ceremonia de deschidere a Jocruilor Olimpice de la Tokyo. Cel mai aşteptat moment al evenimentului a fost, pentru noi, românii, intrarea în arenă a tricolorilor: a sportivilor din echipele Republicii Moldova şi României.

Primii şi-au făcut apariţia atleţii basarabeni, care au defilat în ie tradiţională. Drapelul Republicii Moldova a fost purtat de arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mîrca.

Delegaţia României a defilat pe Stadionul Olimpic de la Tokyo în frunte cu înotătorul Robert Glinţă şi canotoarea  Simona Radiş, care au fost port-drapelul României la Jocurile Olimpice.


Delegaţia Republicii Moldova are 20 de sportivi, care vor concura la 12 probde, iar România are 101 sportivi la 17 probe. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a durat trei ore şi jumătate şi a fost urmărită pe stadionul din Tokyo cu o capacitate de 68.000 spectatori de doar 1.000 de pesoane.

Printre invitaţii de onoare s-au numărat Împăratul Japoniei, Naruhito, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden. Organizatorii au cheltuit 13 miliarde de euro pentru buna desfăşurare a competiţiei, dintre care 2,3 miliarde au reprezentat doar costurile amânării cu un an a Jocurilor Olimpice.
Similare
RECOMANDĂRI