Ar fi cerut şi primit 1200 de euro mită, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obţină un permis de conducere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ar fi cerut şi primit 1200 de euro mită, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obţină un permis de conducere

1200 de euro ar fi extorcat şi primit doi bărbaţi, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obţină permisul de conducere de categoria B şi C, fără a deţine cunoştinţele necesare în domeniu.

În fapt, cei doi ar fi pretins că au influenţă asupra persoanelor publice de la Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto din mun. Chişinău şi că-i pot determina pe funcţionari să organizeze susţinerea cu succes a examenul teoretic şi practic, cu eliberarea ulterioară a permisului auto.

Cazul a fost denunţat la CNA, iar bărbaţii au fost reţinuţi de ofiţerii anticorupţie şi procurori, fiind cercetaţi penal pentru trafic de influenţă.
Pentru fortificarea probatoriului, au fost efectuate percheziţii la domiciliile suspecţilor şi în automobilele acestora, unde au fost găsite documente de şcolarizare şi copii ale buletinelor de identitate. Obiectele ridicate vor fi examinate sub aspectul identificării urmelor infracţiunii.
Reţinuţi pentru 72 de ore, cei doi bărbaţi se deţin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Pentru infracţiunea ce li se incriminează, codul penal prevede o pedeapsă cu amendă de până la 200.000 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI