Cinci persoane au fost reţinute pentru comercializarea drogurilor. Pe „piaţa neagră” acestea ar fi valorat peste o jumătate de milion de lei
Sursa foto:Inspectoratul Naţional de Investigaţii Vizualizari:

Cinci persoane au fost reţinute pentru comercializarea drogurilor. Pe „piaţa neagră” acestea ar fi valorat peste o jumătate de milion de lei

Oamenii legii au destructurat un grup criminal organizat specializat în contrabandă, producerea şi comercializarea drogurilor sintetice (în special PVP).

Pe caz au fost efectuate 15 percheziţii corporale, precum şi la domiciliile şi în automobilele suspecţilor, undeau fost ridicate mai multe telefoane mobile şi calculatoare utilizate pentru evidenţa activităţii criminale, precum şi mijloace băneşti în sumă de 2500 de euro, carduri bancare şi înscrisuri de ciornă cu menţiuni despre veniturile obţinute din realizarea drogurilor.

De asemenea, au fost depistate peste 140 de cartele SIM ale unui operator naţional care au fost utilizate la deschiderea conturilor electronice de plată şi ulterioara gestionare a tranzacţiilor financiare.

A fost depistat şi lichidat un laborator de producere a drogurilor cu tehnică şi utilaj necesar, dislocat în raionul Ialoveni, loc unde se păstrau şi precursorii destinaţi fabricării drogurilor, material-primă fiind adusă pe cale de contrabandă din Ucraina. 

La domiciliul suspecţilor, precum şi în locurile utilizate ca ascunzişuri, au fost depistate şi ridicate droguri în cantităţi deosebit de mari cu o valoare pe piaţa neagră de peste o jumătate de milion de lei. 

Activitatea grupului criminal se baza pe comercializarea drogurilor prin intermediul aplicaţiilor electronice de comunicare, în acest sens suspecţii au creat 3 magazine online în care atrăgeau consumatori şi potenţiali cumpărători, plasau anunţuri cu tipul şi cantitatea drogurilor disponibile, precum şi regiunea unde acestea pot fi ridicate. Drogurile erau plasate în ascunzişuri, iar după ce consumatorul efectua achitările la terminalele electronice de plată, primea locaţia de unde puteau fi ridicate drogurile. 

În rezultatul examinării înscrisurilor de ciornă, a fost constatat că, pe parcursul unei perioade nedeterminate de timp, suspecţii au reuşit să plaseze peste 9000 de pacheţele cu droguri în ascunzişuri, cu deferită greutate, începând de la 0,5 grame până la 50 grame, iar valoarea acestor doze realizate ar depăşi suma de 10.000.000 lei. 

La fel, în cadrul urmăririi penale au fost acumulate probe cu privire la achiziţionarea de către suspecţi a bunurilor din banii proveniţi din realizarea drogurilor. Astfel, au fost ridicate şi aplicate sechestre pe două automobile de model BMW X5, BMW Seria 5 şi pe un apartament din mun. Chişinău. Valoarea bunurilor sechestrate constituie peste 50.000 Euro, iar investigaţiile continuă, inclusiv în scopul identificării, ridicării şi punerii sub sechestru a tuturor bunurilor infracţionale.

Pe caz, au fost reţinute 5 persoane, printre care şi o femeie, cu vârsta cuprinsă între 20 – 25 ani, originari din mun. Chişinău şi raionul Ialoveni, fără antecedente penale. 

Toţi învinuiţii au fost reţinuţi, pe numele lor fiind eliberate mandate de arestare pe un termen de 30 zile. Dacă vor fi condamnaţi, suspecţii riscă o pedeapsă cu închisoare, pe un termen de la 7 la 15 ani.

Similare
RECOMANDĂRI