Denunţat la CNA pentru că ar fi cerut 800 euro mită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Denunţat la CNA pentru că ar fi cerut 800 euro mită

În dimineaţa zilei de astăzi, ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie au descins cu percheziţii la biroul de serviciu şi domiciliul unui bărbat din Cahul.

Acesta a fost denunţat la CNA pentru că ar fi cerut şi primit 800 de euro mită pentru a radia din baza de date a Serviciului Vamal un mijloc de transport înregistrat peste hotare, care depăşise termenul de şedere în ţara noastră. Acest lucru era necesar pentru ca automobilul să poată rămânea în continuare pe teritoriul Republicii Moldova. În acţiunile sale, bărbatul ar fi susţinut că poate influenţa angajaţii Poliţiei de frontieră şi Serviciului Vamal, în acest sens.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Omul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore cu plasare în izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de Poliţie Cahul.

Actualmente se întreprind acţiuni în vederea identificării lucrătorilor vamali şi poliţiştilor de frontieră, care ar  putea fi implicaţi  în procesul de scoatere a mijlocului de transport din baza de date.

Amintim că, traficul de influenţă se pedepseşte cu amendă penală sau închisoare de până la 8 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau de a ocupa funcţii publice pe un termen determinat.
Similare
RECOMANDĂRI