Dorin Chirtoacă acuză Procuratura de fabricarea dosarului în care este învinuit 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă acuză Procuratura de fabricarea dosarului în care este învinuit 

Preşedintele Partidului Liberal, ex-primar al capitalei, pledează nevinovat în cauza penală în care este învinuit, dar şi acuză Procuratura şi „regimul Plahotniuc-Dodon” de fabricarea dosarului. Într-o conferinţă de presă, luni, fostul edil a declarat că martorii din dosarul parcărilor cu plată încearcă să dea vina pe el ca să scape de răspundere. „Ei sunt cu vorbele, de partea mea sunt faptele şi documentele, care sunt confirmate prin tot ceea ce am prezentat la conferinţa precedentă şi, respectiv, tot ceea ce am prezentat şi în instanţa de judecată, dar ei se ascund şi recurg la minciuni”, a declarat liderul PL, citat de IPN.

Dorin Chirtoacă spune că există documente care fac parte din dosar, însă acestea au fost ascunse. Potrivit fostului primar, cei aduşi în instanţă spun că, în noiembrie-decembrie 2015, ar fi primit ordin de la el să semneze contractul parcărilor cu plată, însă, încă din mai 2015, grupul de lucru condus de viceprimarul Nistor Grozavu a aprobat un caiet de sarcini în care era prevăzută semnarea contractului în termen de 30 de zile de la anunţarea câştigătorului. De asemenea, era prevăzut cine să semneze, şi anume viceprimarul. „Cu alte cuvinte, în mai 2015, dânşii deja aveau decis cu cine, cum şi când să semneze contractul parcărilor cu plată. Nu în noiembrie, dar în mai, iar luna mai, după cum ştim, este înaintea lunii noiembrie. De aceea, unde mai este loc de ordine date în luna noiembrie, dacă în luna mai deja era luată decizia de a semna contractul”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Liderul PL a menţionat că în cadrul urmării penale, precum şi în instanţa de judecată, nici procurorii, nici ceilalţi nu au spus că ar fi fost date ordine de falsificare a caietului de sarcini. „Păi, dacă aş fi fost implicat, aşa cum susţine Procuratura, cu procente, cu interese şi aşa mai departe, nu trebuia să fiu eu din capul locului căpetenia la toată această infracţiune? Cum se explică faptul că în luna mai dumnealor fac pe ascuns nişte lucruri şi după aceea apar eu în luna noiembrie ca să le dau ordine ca să facă încălcări mai departe? Care este logica acestor lucruri? Şi chestiunea asta cu falsificarea studiului de fezabilitate şi înlocuirea lui cu caietul de sarcini este ascunsă de toţi. Şi de aşa-numiţii martori din proces, care au făcut asta, şi de Procuratură. De ce este ascunsă? De ce nu se scoate la suprafaţă faptul că 200 de mii de euro, cât am plătit noi pentru acest studiu de fezabilitate, au fost aruncaţi la coşul de gunoi şi s-a înlocuit cu această fiţuică, numită caietul de sarcini”, a spus Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată din mai 2017. El se află sub control judiciar, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin.

Similare
RECOMANDĂRI