Droguri sintetice – depistate într-un autocar de pe ruta Odessa-Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Droguri sintetice – depistate într-un autocar de pe ruta Odessa-Chişinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul Vamal investighează o schemă de contrabandă cu implicarea unui locuitor al raionului Donduşeni, cu vârsta de 22 de ani, care a încercat să introducă ilegal în ţară 1 kg de stupefiante.

Drogurile au fost depistate de către angajaţii de la postul vamal Palanca, la data de 24 februarie curent. Acestea erau ascunse sub o banchetă din autocarul rutei Odessa-Chişinău, în ambalaje din polietilenă transparentă. Substanţa, sub formă de granule, reprezintă drog sintetic de tip PVP (denumit „sare”). Pe acest caz a fost iniţiat un dosar penal pentru tentativă de contrabandă (tentativă deoarece infracţiunea a fost contracarată în momentul trecerii frontierei).

Actualmente, procurorii PCCOCS de comun cu Serviciul Vamal întreprind măsuri în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor infracţiunii şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate. În cazul în care îi va fi dovedită vinovăţia, bănuitul riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI