Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău decid dacă procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va rămâne în arest la domiciliu sau va fi dus în penitenciar

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău decid, chiar în aceste clipe, dacă procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va rămâne în arest la domiciliu sau va fi dus în penitenciar. Totodată, judecătorii examinează şi recursul avocaţilor care cer eliberarea din arest a lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost aşteptat la Curtea de Apel de un grup de susţinători. Acţiunea de protest a fost organizată de deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor. În schimb, alţi manifestanţi au scandat împotriva lui Stoianoglo. Alexandr Stoianoglo se declară nevinovat şi spune că urmărirea penală este doar o răfuială politică.

ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general suspendat: „ Am făcut mai mult într-un an decât în ultimii 5 ani. Pentru că în aaceastă perioadă, toată societatea ştia cine este adevăratul beneficiar şi această persoană şi bancă pe care o deţinea, nici nu se aflau în vizorul investigaţiilor. Când eu am schimbat situaţia şi am arătat cine e adevăratul beneficiar, eu am devenit duşmanul acestei ţări.”

Alexandr Stoianoglo a fost arestat preventiv pe 8 octombrie. El este cercetat pentru 5 acuzaţii, printre care şi modificarea cadrului legal care a facilitat implementarea unei scheme infracţionale de spălare a banilor în proporţii deosebit de mari. Procurorul general a fost suspendat din funcţie săptămâna trecută, iar după doar câteva ore, procurorul Victor Furtună şi ofiţerii SIS au făcut percheziţii în biroul său şi ulterior l-au reţinut.
Similare
RECOMANDĂRI