Ministerul Justiţiei anunţă că a transmis Consiliului Europei proiectele privind reforma justiţiei
Vizualizari:

Ministerul Justiţiei anunţă că a transmis Consiliului Europei proiectele privind reforma justiţiei

Ministerul Justiţiei anunţă că a transmis, prin intermediul canalelor diplomatice, către membrii Grupului ad-hoc de experţi ai Consiliului Europei, constituit în vederea susţinerii eforturilor de consolidare ale sectorului justiţiei din Republica Moldova, proiectele privind reforma justiţiei.

Este vorba despre: 

1. Proiectul Strategiei de asigurare a independenţei şi integrităţii sectorului justiţiei pentru anii 2020-2023 (versiunea romeng);
2. Proiectul Planului de Acţiuni pentru implementarea Strategiei de asigurare a independenţei şi integrităţii sectorului justiţiei pentru anii 2020-2023 (versiunea romeng);
3. Propunerea de proiect pentru evaluarea judecătorilor (versiunea romeng).

Ministerul Justiţiei menţionează că proiectul noului document de politici a fost elaborat  în baza propunerilor/sugestiilor formulate în scris şi a celor prezentate verbal în cadrul discuţiilor cu actorii din sectorul justiţiei pe parcursul anului 2019, precum şi în baza noilor priorităţi stabilite în Programul de guvernare.

„În acelaşi timp, proiectul Planului de acţiuni este într-o primă versiune. Prin urmare, textul acestor proiecte urmează a fi revizuit după consultarea suplimentară cu actorii interesaţi şi partenerii de dezvoltare”, anunţă Ministerul Justiţiei.
Similare
RECOMANDĂRI