„Planul” lui Platon, pus în aplicare? Procuratura a autorizat punerea sub sechestru a unor active ale Victoriabank
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

„Planul” lui Platon, pus în aplicare? Procuratura a autorizat punerea sub sechestru a unor active ale Victoriabank

Instanţa de judecată a autorizat punerea sub sechestru „în scopul reparării prejudiciului cauzat prin infracţiune” a bunurilor B.C. „Victoriabank”. Decizia vine după ce săptămâna trecută în presă s-a vehiculat informaţia privind intenţia procurorilor de a pune sechestru pe sediul central şi pe conturile corespondente ale unei bănci din R.Moldova, scrie deschide.md.

Astfel, sechestrele au fost aplicate pe autoturismele, bunurile imobile, valorile mobiliare de stat şi valorile nominale a acestora în suma totală de circa 2,3 miliarde de lei.

De precizat că înaintea eliberării lui Veaceslav Platon din puşcărie, în presă au fost publicate mai multe înregistrări video cu supranumitul raider Veaceslav Platon de la audierea în faţa procurorilor, inclusiv a şefului PG Alexandr Stoianoglo.

În una din înregistrări, Platon spune că ar „trebui de intrat la Victoriabank”, având în vedere, ca acţionarul de drept din România - Banca Transilvania să fie lăsat fără pachetul de acţiuni.

Jurnaliştii de la deschide.md au publicat un fragment din hotărârea magistraţilor prin care s-a admis aplicarea sechestrului asupra bunurilor „Victoriabank”.

 

Similare
RECOMANDĂRI