Procurorii au deconspirat un grup care comercializa marijuana în municipiul Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii au deconspirat un grup care comercializa marijuana în municipiul Chişinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă deconspirarea unui grup de persoane care distribuiau marijuana consumatorilor de droguri în raza Chişinăului, în proporţii deosebit de mari, timp de peste şase luni.

Astfel, de comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al MAI, procurorii PCCOCS au descins cu mai multe percheziţii la domiciliile şi în automobilele acestui grup de persoane, în scopul aplicării măsurilor procesual penale. Prin urmare, a devenit cunoscut faptul că fiecare din membrii grupului avea un rol strict stabilit, astfel încât pe parcursul a şase luni ale anului 2019 grupul a asigurat producerea şi procurarea, păstrarea, transportarea şi ulterioara distribuire a drogurilor.

În baza probelor acumulate la această etapă a măsurilor procesuale, procurorii au reţinut un membru al acestui grup, în privinţa căruia oamenii legii vor solicita aplicarea arestului. Alţi membri ai grupului urmează a fi escortaţi pentru audieri, în vederea stabilirii complexităţii cauzei şi tragerii la răspundere a tuturor celor implicaţi.

Dacă vinovăţia persoanei reţinute va fi demonstrată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI