Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul numirii lui Boris Lupaşcu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a R. Moldova de către alianţa PSRM-ŞOR

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul numirii lui Boris Lupaşcu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Republicii Moldova, în urmă cu jumătate de an.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunţat că investighează dacă prin numirea lui Lupaşcu de către Parlament a fost uzurpată puterea în stat în interesul unui grup criminal organizat. Procesul penal a fost pornit în baza sesizării depuse de doi deputaţi din opoziţie, respisă iniţial de şeful Procuraturii Generale Alexandr Stoianoglo, suspendat în prezent din funcţie şi anchetat într-un dosar penal.

Boris Lupaşcu a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale pe 23 aprilie cu voturile deputaţilor socialişti şi celor din Partidul Şor. Aceştia au revocat-o mai devreme din funcţia de magistrat al Curţii pe Domnica Manole.

În scurt timp, Boris Lupaşcu a renunţat la mandat pe fondul criticilor apărute în societate privind modul în care a fost ales. Înlocuirea Domnicăi Manole cu Boris Lupaşcu a avut loc, în timp ce Parlamentul, dominat de socialişti, urma să decidă asupra dizolvării legislativului, după eşuarea numirii unui nou Guvern.
Similare
RECOMANDĂRI