Sechestru scos de pe capitalul social al unei companii vizate în dosarul fostului lider PD: Deputat: „Plahotniuc şi suita sa încetişor se întorc acasă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sechestru scos de pe capitalul social al unei companii vizate în dosarul fostului lider PD: Deputat: „Plahotniuc şi suita sa încetişor se întorc acasă”

Sechestrul aplicat pe capitalul statutar şi pe unele conturi operaţionale ale SRL „BASS-SYSTEMS”, una dintre cele mai importante companii IT din R. Moldova, a fost scos, prin ordonanţa procurorului de caz, Alexandru Cernei. Este vorba despre compania care ar fi implicată în dosarele de spălare de bani în proporţii deosebit de mari în care este vizat fostul preşedinte al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc.

Procuratura Generală, a declarat, pentru Ziarul de Gardă, că restricţiile au fost anulate la cererea administratorului companiei, „pentru a debloca activitatea întreprinderii şi, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacţii de vânzare-cumpărare a acţiunilor de către un investitor austriac, conform înţelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale”, subliniind însă că urmărirea penală este în desfăşurare.
  
Subiectul a fost abordat şi de deputatul Lilian Carp în cadrul unui briefing de presă. Acesta spune că „toate lucrurile se întâmplă într-un context politic foarte interesant”.

„După ce Dodon şi-a înscăunat propriul procuror, noi vedem că, în loc să fie traşi la răspundere toţi cei implicaţi în încercarea de lovitură de stat: Plahotniuc şi suita sa încetişor se întorc acasă. Vă aduceţi aminte declaraţiile lui Voicu (fost ministru de interne) despre Constantin Ţuţu, că sunt destule întrebări faţă de acest personaj, precum că anumite persoane au fost duse în portbagaj, că sunt întrebări faţă de ce a fost la Orhei, noi vedem că după 14 zile de carantină, el umblă liber, deja de o lună carantina pentru el continuă”, a declarat astăzi Lilian Carp.
 
Similare
RECOMANDĂRI