Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şedinţa în dosarul „Şor”, amânată

Deputatul Ilan Şor a rămas de astăzi fără indemnizatia de parlamentar în urma unui ordin semnat de preşedintele Legislativului Igor Grosu. Tot astăzi, magistraţii Curţii de Apel Chisinau s-au întrunit în prima şedinţă de judecată după strămutarea dosarului lui Ilan Şor de la Cahul. Şedinţa a fost amânată pentru că unul dintre magistraţi s-a abţinut de la examinarea cauzei, deorece deţine acţiuni la Banca de Economii şi este în conflict de interese.

STELIAN TELEUCĂ, judecător: „Săptămâna trecută am avut posibilitatea să fac cunoştinţă cu materialele dosarului şi am constat că Banca de Economii S.A, este recunoscută ca parte civilă şi am constatat că sunt incompatibil pentru examinarea acestei cauze deoarece deţin acţiuni în această bancă, fapt ce se confirmă din extrasul depozitarului central unic. Am declarat despre aceasta în fiecare an în declaraţia de avere şi interese personale. Din aceste considerente eu îmi declar abţinere. Respectiv, consider eu nu am dreptul să particp la examinarea acestei cauze.”

Ilan Şor nu a fost prezent la şedinţa de judecată pentru că este fugit din Republica Moldova din 2019.  Avocaţii susţin că Şor nu se poate întoarce în Republica Moldova deoarece nu se simte în siguranţă.

AUREL COLENCO, avocat: „Clientul meu are ce spune organelor Republicii Moldova. – De ce nu vine dacă are multe de spus? – De aceea că, pe teritoriul Republicii Moldova viaţa lui este în pericol. Ilan Şor are mai mulţi oponenţi şi viaţa lui este în pericol. Unii politicieni sunt legaţi şi cu lumea criminală.”

Următoare şedinţă de judecată va avea loc pe 21 septembrie. În 2017, Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în dosarul privind frauda din sistemul bancar al Republicii Moldova. Decizia primei instanţe a fost contestată iniţial la Curtea de Apel Cahul. Dosarul este acum la Curtea de Apel Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI