Sentinţa în cazul omorului lui Sergiu Bejenari: Ministrul Justiţiei spune că va sesiza organele disciplinare ale judecătorilor şi procurorilor, pentru verificări
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sentinţa în cazul omorului lui Sergiu Bejenari: Ministrul Justiţiei spune că va sesiza organele disciplinare ale judecătorilor şi procurorilor, pentru verificări

Cazul celor doi inculpaţi - luptători K1, scoşi de justiţia moldovenească basma curată, confirmă că domeniul încă e grav bolnav. Despre aceasta scrie ministrul justiţiei Fadei Nagacevschi, care a venit cu un comentariu pe marginea sentinţei de ieri a instanţei de judecată în privinţa celor doi luptători implicaţi în bătaia de acum doi ani, care a rezultat cu decesul unei persoane, în vârstă de 30 de ani.

Fadei Nagacevschi declară că, în calitate de ministru va sesiza organele disciplinare ale judecătorilor şi a procurorilor pentru verificarea acţiunilor judecătorului şi procurorului de caz.

„Probabil vor urma verificări asupra corectitudinii instrumentării cazului. Dar asta este puţin. Avem nevoie urgentă de schimbări în justiţie.
Asta presupune că politicienii trebuie să fie înţelepţi şi să-şi consolideze eforturile”, a  scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

La acelaşi subiect: 
 

Vicepreşedintele Parlamentului, despre sentinţa în cazul omorului de la Atrium: Asistăm la lupta înverşunată între judecătorii şi procurorii, loiali lui Dodon şi Plahotniuc


Amintim că, deşi procurorii au cerut câte 15 ani de închisoare pentru fiecare din cei doi luptători K1 implicaţi acum doi ani într-o bătaie, din care a rezultat decesul unei persoane, ambii acuzaţi au fost achitaţi (unul în totalitate, altul parţial, fiind amendat doar). 

DOC. Sentinţa motivată în cazul omorului de la Atrium. Instanţa a concluzionat că învinuirea celor doi luptători K1 este „neîntemeiată şi nefondată”

Similare
RECOMANDĂRI