Şoferul care a provocat groaznicul accident din centrul Chişinăului omorând două persoane, trimis în judecată
Sursa foto:jurnal.md Vizualizari:

Şoferul care a provocat groaznicul accident din centrul Chişinăului omorând două persoane, trimis în judecată

Procuratura municipiului Chişinău anunţă despre finalizarea şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a conducătorului auto, care acum două luni, a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor patru persoane.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 când inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roşu în intersecţia străzii Ismail cu bulevardul Ştefan cel Mare din capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerţie a fost proiectat într-o altă maşină care staţiona regulamentar la culoarea roşie a semaforului.

În rezultatul impactului şoferul şi pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, şoferul din Audi a fost reţinut, iar ulterior arestat, pe tot parcursul urmăririi penale acesta negându-şi vina şi refuzând să colaboreze cu procurorii.

Ieri, totuşi, el şi-a recunoscut vinovăţia, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracţiune legislaţia prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
Similare
RECOMANDĂRI