ULTIMA ORĂ. Preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir şi şeful IP Bălţi Valeriu Cojocaru, au mai primit 30 de zile de arest preventiv
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. Preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir şi şeful IP Bălţi Valeriu Cojocaru, au mai primit 30 de zile de arest preventiv

A fost prelungit arestul cu încă 30 de zile pentru preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir şi şeful Inspectoratului de Poliţie al municipiului Bălţi, Valeriu Cojocaru. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana, joi, 2 septembrie

Pe 3 august, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a dispus prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile atât pentru preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, cât şi pentru şeful Inspectoratului de Poliţie al municipiului Bălţi, fost şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr. 1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector al Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru, scrie Ziarul de Gardă.

Scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiţie şi influenţării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficienţa investigaţiilor, susţin procurorii.

Ion Cojocaru, inspectorul din cadrul Poliţiei de Frontieră, care este cercetat în dosarul ce vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 a MAI a fost eliberat din Penitenciarul nr. 13, printr-o ordonanţă a procurorului.

Duminică, 1 august, fostul ministru al Apărării Alexandru Pînzari, reţinut pe 31 iulie, în dosarul fostei Direcţii nr. 5 a MAI, a primit 30 de zile de arest. Procurorii au depus demersul pentru prelungirea arestului preventiv în privinţa fostului şef al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) Alexandru Pînzari.

Fostul ministru al Apărării se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în baza unei decizii a Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana care a fost luată pe 25 august.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracţionale în perioada în care era şef al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul şef al Direcţiei Operaţiuni Speciale nr. 5 şi actual şef al IP Balţi Valeriu Cojocaru, dar şi fostul şef al secţiei nr.1 „K” a Direcţiei nr. 5, actual inspector din cadrul Poliţiei de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr. 5 a MAI.

Similare
RECOMANDĂRI