Un bărbat va sta 13 ani după gratii pentru că şi-a omorât prietenul de pahar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat va sta 13 ani după gratii pentru că şi-a omorât prietenul de pahar

Procuratura Generală anunţă obţinerea în instanţa de judecată a sentinţei de condamnare cu închisoarea, pentru un termen de 13 ani, a unui inculpat vinovat de omorul unui bărbat pe care-l invitase în casă la el, în Teţcani-Briceni, să consume alcool.

Ambii cetăţeni au fost descrişi ca neconflictuali şi muncitori de către persoanele interogate de oamenii legii. Victima era un bărbat cu vârsta de 54 de ani, din raionul Glodeni, iar în acel sat venise în vizită la o cunoştinţă. În fapt, acesta locuia într-un sat învecinat, unde lucra la muncă sezonieră şi îşi cumpărase acolo o casă.

Învinuitul are vârsta de 50 de ani, este divorţat, dar avea relaţii paşnice cu vecinii şi consătenii şi locuia de 8 ani în casa unei cumetre din acel sat. Acesta nu era angajat, dar muncea la oamenii din sat, la solicitare. Totuşi, acesta, a mai fost condamnat pentru furt şi vătămare corporală a unor persoane. 

Înainte să plece la pescuit, într-o după amiază de duminică, în data de 14 iulie curent, învinuitul a observat pe drumul de lângă casă un bărbat necunoscut, care venise în sat la ei şi cu care a început să comunice, după care l-a invitat în casă, să consume vinul pe care necunoscutul îl avea cu el. După ce-l invitase în casă, gazda l-a servit cu prânzul pe care-l gătise anterior.

Deşi la momentul reţinerii învinuitul nu şi-a recunoscut vina, ulterior le-a oferit oamenilor legii detaliile crimei. Astfel, deşi consumau băuturi alcoolice, discuţia a fost calmă şi fără conflicte. Totuşi, oaspetele a remarcat de două ori că gazda ar trebui să locuiască împreună cu familia şi să muncească, astfel încât să locuiască în propria casă. Deşi nu a reacţionat impulsiv, aceste recomandări nu i-au plăcut învinuitului.

Prin urmare, atunci când ambii s-au culcat, iar oaspetele a adormit, învinuitul s-a simţit jignit de spusele victimei şi l-a lovit de două ori cu toporul – în cap şi pe gât – ceea ce i-a şi provocat decesul victimei. Ulterior, acesta a târât corpul neînsufleţit al victimei în spatele  casei, într-o groapă de gunoi, şi-a schimbat hainele şi i-a informat pe vecini că a găsit victima în spatele casei, care ar fi fost maltratată de către o altă persoană. După investigaţiile oamenilor legii şi probele prezentate, învinuitul şi-a recunoscut vina pe deplin şi a cerut judecarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din pedeapsă.

Prin urmare, la solicitarea procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, în baza probelor prezentate de procurori, Judecătoria Briceni l-a condamnat pe învinuit la pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de 13 ani, pentru omor cu deosebită cruzime, cu obligarea acestuia să plătească cheltuielile de judecată în sumă de peste 34.000 lei.
Similare
RECOMANDĂRI