CEC a stabilit, pentru 5 decembrie curent, organizarea turului al doilea de scrutin la alegerile locale noi în 6 localităţi din R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC a stabilit, pentru 5 decembrie curent, organizarea turului al doilea de scrutin la alegerile locale noi în 6 localităţi din R. Moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în şedinţa de astăzi, desfăşurarea la 5 decembrie 2021, a turului doi al alegerilor locale noi pentru funcţia de primar în 6 localităţi: municipiul Bălţi, satul Opaci, raionul Căuşeni, comuna Hârtop, raionul Cimişlia, oraşul Cupcini, raionul Edineţ, satul Bălceana, raionul Hânceşti şi comuna Cneazevca, raionul Leova.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obţinute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidaţi se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfăşura cu participarea candidatului rămas şi a următorului candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza aceloraşi liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

Totodată, CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul “Fond electoral” al concurenţilor electorali, participanţi în turul II, nu va depăşi valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ şi cheltuielile deja raportate pentru turul I de scrutin.

Amintim că, urmare desfăşurării alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie 2021, au fost aleşi primarii în 9 localităţi din ţară.


 
Similare
RECOMANDĂRI