Coaliţia de guvernare a stabilit priorităţile pentru ultima sesiune parlamentară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coaliţia de guvernare a stabilit priorităţile pentru ultima sesiune parlamentară

Coaliţia de guvernare în noua sesiune parlamentară va supune dezbaterilor o nouă lege a salarizării. Preşedintele Parlamentul, Andrian Candu, a declarat marţi, 2 octombrie, după şedinţa coaliţiei de guvernare, întrunită în format lărgit la sediul Partidului Democrat.

Andrian Candu a spus că se înregistrează un decalaj mare dintre salariile funcţionarilor publici, iar acest lucru trebuie reglementat, transmite IPN.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, pentru a reduce acest decalaj, trebuie să fie găsită o formulă care să asigure creşteri salariale mai mari pentru categoriile cu salarii mici, cum sunt de exemplu educatorii în grădiniţe sau profesorii. La fel, legea va stabili modalitatea de creştere pe viitor a salariilor, ţinând cont de rata inflaţiei sau de alţi indicatori economici.

Andrian Candu a mai anunţat că în noua sesiune Parlamentară prioritar se va examina bugetele pentru anul 2019, bugetul naţional, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor mediale. La fel, va fi suspus dezbaterilor Codul Audiovizualului şi o lege privind comerţul interior, care va veni cu o protecţie suplimentară pentru producătorii autohtoni. Andrian Candu a mai spus că în timpul apropiat vor avea loc audieri pe subiectul fraudei bancare.

Vicepreşedintele Parlamentului, Valeriu Ghileţchi, a declarat că subiectul privind modificarea Constituţiei pentru includerea sintagmei „integrare europeană” este în continuare pe agenda coaliţiei de guvernare.
Similare
RECOMANDĂRI