Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a selectat un candidat la funcţia de director al ANRE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a selectat un candidat la funcţia de director al ANRE

Violina Şpac este candidatul selectat de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe pentru funcţia de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Candidatura acesteia va fi propusă Parlamentului pentru aprobare.

Potrivit Serviciului de presă al Legislativului, la data de 12 februarie, Comisia economie, buget şi finanţe a organizat, repetat, proba de interviu pentru candidaţii la funcţia de director ANRE. La această probă au fost admişi candidaţii Violina Şpac şi Lilian Barcaru, ambii angajaţi ai ANRE.

Anterior, pe 11 decembrie 2019, aceştia au fost admişi la concursul public pentru funcţia respectivă, iar un al treilea candidat şi-a retras candidatura, invocând motive personale.  

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, pe bază de concurs. Concursul este public, fiind organizat de către comisia parlamentară de profil.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administraţie al ANRE sunt numiţi prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de şase ani.

Similare
RECOMANDĂRI