Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europarlamentarul român Corina Creţu a primit astăzi cel mai înalt titlu academic, cel de Doctor Honoris Causa

Europarlamentarul român Corina Creţu a primit astăzi cel mai înalt titlu academic, cel de Doctor Honoris Causa, oferit de Academia de Studii Economice de la Chişinău. Cunoscută ca un susţinător al Republicii Moldova, Corina Creţu a votat, în 2014, în Parlamentul European, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. A acordat guvernului de la Chişinău fonduri europene, în perioada mandatului său de comisar european pentru politică regională, iar acum susţine intens apropierea Republicii Moldova de comunitatea europeană.

Corina Creţu are o şi o relaţie de suflet cu Republica Moldova, bunicii ei fiind originari din Basarabia. Pentru că ştia prea bine realităţile istorice şi sociale, pe tot parcursul activităţii sale politice de la Bruxelles s-a implicat în fortificarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Europarlamentarul român şi-a propus să viziteze mai des Republica Moldova. Corina Creţu vrea să se implice şi în procesul de instruire a studenţilor. Din 2020, ar putea chiar să ţină un curs la Academia de Studii Economice a Republicii Moldova.

Corina Creţu a fost în Parlamentului European, din 2007 până în 2014. În acelaşi an, devine comisar pentru politică regională în Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker. După alegerile europarlamentare din acest an, Corin Creţu a revenit în Parlamentul European.
Similare
RECOMANDĂRI