FOTO. PDM face paşi spre Moscova. Pavel Filip s-a întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. PDM face paşi spre Moscova. Pavel Filip s-a întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip şi ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov au avut o întrevedere la sediul Parlamentului, consacrată schimbului de opinii privind situaţia actuală din Republica Moldova.

Pavel Filip a subliniat deschiderea PDM faţă de toţi partenerii externi ai R. Moldova, inclusiv Federaţia Rusă, atâta timp cât acestea se bazează pe respect reciproc şi pragmatism.

Filip a precizat obiectivul PDM de a susţine formarea cât mai rapidă a unei coaliţii de guvernare în Republica Moldova pentru a continua proiectele începute în mandatul anterior.

Potrivit unui comunicat de presă emis de PDM, ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Vasneţov, a remarcat scorul bun înregistrat de PDM în alegerile parlamentare din 24 februarie curent  şi i-a urat succes lui Pavel Filip în exercitarea funcţiei de Preşedinte al fracţiunii PDM. 

Diplomatul rus a folosit acest prilej pentru a evidenţia disponibilitatea Moscovei de a dezvolta cooperarea moldo-rusă pe filiera parlamentară prin relansarea rapidă a activităţii grupului parlamentar de cooperare Republica Moldova-Federaţia Rusă.

Amintim că Ministerul de Interne din Rusia au anunţat cu două zile înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova că au oprit activităţile unei grupări criminale internaţionale din care ar face parte liderul PDM Vladimir Plahotniuc, acesta fiind al doilea dosar deschis pe numele liderului PDM în Rusia. 

Similare
RECOMANDĂRI