Fratele lui Igor Dodon este partener de afaceri cu Igor Chaika, fiul procurorului general al Federaţiei Ruse
Sursa foto:Alexandru Dodon / Foto: Facebook/Alexandru Dodon Vizualizari:

Fratele lui Igor Dodon este partener de afaceri cu Igor Chaika, fiul procurorului general al Federaţiei Ruse

Fratele preşedintelui Republicii Moldova, Alexandru Dodon, a devenit proprietarul a 15% din acţiunile companiei ruseşti de construcţii „Archplay Development”, fondată de Igor Chaika, fiul procurorului general al Federaţiei Ruse, care este şi preşedintele Grupului de afaceri moldo-rus, din partea Moscovei, scrie RBK.ru.

Alexandru Dodon a devenit co-proprietar al companiei „Archplay Development” cu o cotă de 15%. Igor Chaika a precizat că Alexandru Dodon a investit în capitalul „Archplay Development”, fără să dezvăluie condiţiile tranzacţiei, relatează RBK.ru.

Potrivit lui Igor Chaika, Alexandru Dodon va conduce departamentul de construcţii al companiei. Antrepreonorul rus a menţionat că firma sa va avea proiecte de construcţii numai în Rusia şi nu intenţionează să lucreze în R. Moldova. Compania urmează să construiască peste un milion de metri pătraţi de imobile de lux şi de afaceri în oraşul Moscova.

Igor Chaika a înfiinţat „Archpley Development” în 2017 împreună cu Alexander Ponomarev. Iniţial, 60% din companie îi aparţineau lui Chaika, iar 40% erau deţinute de Inspire LLC, care este deţinută de Ponomarev. Acum, structura de proprietate este diferită: 45% - Chaika, 40% - Inspire şi alte 15% din acţiuni îi aparţin lui Alexandru Dodon.

Igor Chaika este unul din cei doi fii ai procurorului general al Rusiei, Iuri Chaika. Conform unei investigaţii a Fundaţiei Anti-Corupţie (FBK), conduse de opozantul rus Alex Navalnîi, Igor Chaika ar fi câştigat mai multe contracte cu statul datorită influenţei tatălui său.

Igor Chaika este şi co-preşedintele asociaţiei „Delovaia Rossia”, care s-a implicat în misiunea de eliberare a doi piloţi din Republica Moldova, ţinuţi ostatici în Afganistan. 

Preşedintele Igor Dodon a recunoscut anterior că are relaţii de prietenie cu  Igor Chaika. Omul de afaceri rus a sponsorizat cu 70 de mii de euro fundaţia de caritate „Din Suflet” a primei doamne Galina Dodon, în august 2017.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu cei doi piloţi eliberaţi din Afganistan. Omul de afaceri rus, Igor Ciaika, le-a transmis un cadou

Similare
RECOMANDĂRI