Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon, convins că Procuratura va cere Parlamentului ridicarea imunităţii unor deputaţi, după numirea unui procuror general interimar

În scurt timp, Procuratura Generală ar putea veni în Parlament pentru a cere plenului ridicarea imunităţii mai multor deputaţi. Anunţul a fost făcut de preşedintele Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit şefului statului, acest lucru se va întâmpla după ce legea privind numirea procurorului general interimar de către preşedintele ţării va fi promulgată.

După şedinţa Consilului Suprem de Securitate, preşedintele Dodon a anunţat că, deocamdată, nu se ştie dacă pretinsele anexe ale raportului Kroll 2, publicate de Renato Usatâi sunt veridice sau nu.
 
„Ceea ce a apărut în presă, informaţia despre unele anexe ale Kroll 2, nici BNM, nici Procuratura Generală, astăzi la CSS nu au putut să confirme că sunt veridice sau nu. Paralel se caută informaţii de unde puteau să apară aceste anexe în presă”, a declarat Dodon.
 
Preşedintele mai spune că, în scurt timp, Procuratura Generală ar putea cere plenului Parlamentului ridicarea imunităţii pentru unii deputaţi. Cel mai probabil fiind vorba de parlamentarii ale caror nume se regăsesc în raportul Kroll 2.
 
„Informaţiile de care dispunem şi care au fost prezentate şi astăzi la CSS, este că evident sunt astfel de investigaţii şi dacă Procuratura Generală va considera că sunt suficiente motive, va veni cu astfel de solicitare în plenul Parlamentului. Îmi exprim convingerea că astfel de acţiuni vor avea loc”, s-a arătat convins şeful statului.
 
Dodon spune că ridicarea imunităţii parlamentare pentru unii deputaţi ar putea avea loc după ce va fi promulgată legea care-i permite să numească un procuror general interimar.
 
„Mâine se votează legea în lectura a doua, eu o semnez imediat, cum vine de la parlament la preşedinţie, peste drum trece proiectul, îl publicăm şi mergem înainte”.
 
Menţionăm că ieri, Viorel Melnic, ales în calitate de deputat independent pe circumscripţie uninominală şi-a depus mandatul de deputat. Numele lui  se regăseşte în raportul Krol 2.
Similare
RECOMANDĂRI