Ilan Şor a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasneţov
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Ilan Şor a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasneţov

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Politic ”ŞOR”, Ilan Şor, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov. Principalele subiecte de discuţie ale celor doi oficiali s-au referit la situaţia politică din ţara noastră, rezultatele alegerilor parlamentare, dar şi relaţiile bilaterale dintre cele două ţări.

Ilan Şor a menţionat faptul că relaţiile de prietenie dintre cele două ţări şi popoarele lor au tradiţii seculare, au un trecut, un prezent şi un viitor comun. Totodată, deputaţii fracţiunii parlamentare a Partidului ”ŞOR” au remarcat necesitatea fortificării relaţiilor interetnice, dar şi a păstrării multilingvismului în Republica Moldova, inclusiv cunoaşterea şi vorbirea limbii ruse pe teritoriul ţării. „Şi asta pentru că limba rusă este limbă de comunicare la nivel internaţional”, se spune într-un comunicat al Parlamentului.

Liderul fracţiunii parlamentare a vorbit şi despre proiectele de succes realizate în municipiul Orhei. Pe această cale, Ilan Şor l-a invitat pe ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova într-o vizită la Orhei pentru a face cunoştinţă cu proiectele implementate de echipa sa, cu care activează din 2015.

La rândul său, diplomatul rus l-a felicitat pe Ilan Şor şi echipa sa cu rezultatele obţinute la scrutinul parlamentar  din 24 februarie şi i-a urat realizări în activitatea de deputat.

Oleg Vasneţov deţine funcţia de ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova din vara anului trecut.

Similare
RECOMANDĂRI