Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă doi pretendenţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova au primit undă verde de la CEC

Încă doi pretendenţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova au primit undă verde de la CEC pentru a candida. Este vorba de actualul şef al statului Igor Dodon şi candidatul Partidului Şor, Violeta Ivanov. Iar pe ultima sută de metri, candidaţii unionişti, Octavian Ţîcu şi Dorin Chirtoacă, au prezentat CEC-ului semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursa prezidenţială.

La scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie, Igor Dodon va figura al patrulea pe buletinul de vot.

„Vă anunț că pentru întreaga durată a turului întâi, nu voi participa la dezbaterile televizate, fiindcă prioritatea mea este comunicarea directă cu oamenii. Le voi lăsa concurenților electorali prilejul să vorbească ce vor și cum vor la televizor”, a sscris Igor Dodon pe Facebook.

Iar candidatul Partidului Şor, Violeta Ivanov, este al cincilea concurent electoral înscris în cursă.

„Nici nu au fost verificate toate cele 25 de raioane, numai 20, deoarece au fost suficiente. Aceasta denotă faptul, încă o dată, corectitudinea şi respectarea legislaţiei în colectarea semnăturilor”, a spus VIOLETA IVANOV, candidatul Partidului Şor.

În timp ce unii concurenţi sunt deja înregistraţi, alţii continuă să prezinte CEC-ului semnăturile colectate în favoarea lor. Este vorba de Octavian Ţâcu şi Dorin Chirtoacă.

„Rugăm, desigur, CEC să trateze cu respect acest efort al echipei de colectori şi aceste semnături pe care le-au dat cetăţenii Republicii Moldova în condiţiile extrem de dificile a pandemiei în care s-a desfăşurat acest proces”, a spus OCTAVIAN ŢÎCU, candidatul Partidului Unităţii Naţionale.

„Eu sunt onorat să reprezint mişcarea Unirea, să-i reprezint pe colegii mei, cărora le mulţumesc pentru efortul depus împreună pentru a colecta aceste semnături, pentru a mobiliza colegii noştri din teritoriu, membrii de partid, simpatizanţii. Am simţit un adevărat spirit de echipă”, a spus DORIN CHIRTOACĂ, candidatul Mişcării Politice "UNIREA".

CEC are la dispoziţie şapte zile pentru a verifica semnăturile şi pentru a decide dacă îi înregistrează sau nu pe Octavian Ţîcu şi Dorin Chiroatcă în calitate de concurenţi electorali. Între timp, generalul Ion Costaş anunţă că nu va participa în cursa prezidenţială.

Deşi susţine că a colectat peste 17 mii de semnături pentru susţinerea candidaturii sale, Costaş spune că nu poate participa la un scrutin electoral pe care îl consideră anticonstituţional. În aşteptarea unei decizii favorabile a CEC-ului este candidatul PAS, Maia Sandu, care a prezentat semnăturile necesare încă de săptămâna trecută. Primii concurenţi înregistraţi în cursa prezidenţială au fost Renato Usatîi, Andrei Năstase şi Tudor Deliu.

Pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Comisia Electorală a deschis 2.143 de secţii de votare. Startul oficial al campaniei electorale se va da pe 2 octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI