Iurie Leancă, către Alexandru Slusari: „În niciun caz, comisia lui nu poate cere iniţierea unui dosar penal”
Sursa foto:colaj foto-TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Leancă, către Alexandru Slusari: „În niciun caz, comisia lui nu poate cere iniţierea unui dosar penal”

Schimb de replici între ex-premierul Iurie Leancă şi preşedintele Comisiei de anchetă prinvind investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari. Primul acuză lipsă de cunoştinţe în domeniul investigării, celălalt - inacţiuni în prevenirea fraudei bancare.

După ce preşedintele comisiei a trimis la Procuratură un demers pentru a deschide un dosar penal pe numele lui Iurie Leancă, acesta i se adresează şi-l acuză că face declaraţii politice răsunătoare. „Când pui un agronom să "investigheze" o fraudă bancară, rişti ca pe câmpul de infractori să pună "sperietori", spune Leancă.

Potrivit lui, comisia lui Slusari poate doar să creadă că a constatat existenţa sau inexistenţa unor fapte, poate să întocmească un raport cu concluzii şi să-l trimită unde vor ei, dar în niciun caz nu poate cere iniţierea unui dosar penal.

„Prin această solicitare pe care a semnat-o cu propria mână, Slusari devine el însuşi pasibil de tragere la răspundere”, transmite fostul premier într-o declaraţie de presă.

Pe o reţea de socializare, Alexandru Slusari îi răspunde şi spune că analiza comisiei a demonstrat foarte clar că „un simplu prim-ministru a cedat gratis 23% din acţiunile unei bănci de importanţă sistemică şi a permis unui grup de acţionari suspecţi să ia sub control această bancă”.

Alexandru Slusari mai spune că de fapt, credulitatea lui Leancă a adus la sustrageri de miliarde de lei din sistemul bancar.

Amintim că la Procuratură a fost înaintat un demers pentru a deschide un dosar penal pe numele mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv şi a fostului premier Iurie Leancă pentru acţiunile/inacţiunile lor în procesul de deposedare a statului de pachetul de control la Banca de Economii.
Similare
RECOMANDĂRI