Liderul PSRM despre decizia preşedintelui Maia Sandu de a desemna candidatura Nataliei Gavriliţa la funcţia de premier
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Liderul PSRM despre decizia preşedintelui Maia Sandu de a desemna candidatura Nataliei Gavriliţa la funcţia de premier

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu o reacţie după anunţul preşedintelui R. Moldova, Maia Sandu, de a o desemna pe Natalia Gavriliţa în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

"Preşedintele şi-a amintit de obligaţiile constituţionale şi, cu întârziere, după o lună de chibzuiri, a propus un candidat la funcţia de prim-ministru, încadrându-se totodată şi în termenul de până la 1 februarie, stabilit de socialişti. Suntem în aşteptarea programului şi a componenţei guvernului, propuse de acest candidat (conform Constituţiei, în acest scop sunt rezervate 15 zile). Consider că parlamentul ar putea să nu tergiverseze şi să examineze această chestiune deja săptămâna viitoare, când se va deschide sesiunea parlamentară", a spus Igor Dodon.

El a afirmat că la finele acestei săptămâni, va avea loc şedinţa Consiliului Republican al PSRM unde se va discuta şi despre poziţia formaţiuni în privinţa votării sau nevotării noii componenţe a guvernului. "Consider că fracţiunea parlamentară a socialiştilor trebuie să participe la audierile parlamentare şi la dezbaterile asupra programului şi a componenţei guvernului, pentru a demonstra poporului calitatea şi profesionalismul actualei /vechi echipe a Maiei Sandu", a mai spus el.

Amintim că preşedintele Maia Sandu a anunţat că o propune pe Natalia Gavriliţă la funcţia de prim-ministru.

PAS a anunţat deja că nu va vota Guvernul Gavriliţă.

Cine este Natalia Gavriliţă, propunerea Maiei Sandu la funcţia de premier al Republicii Moldova
Similare
RECOMANDĂRI