UPDATE. Maia Sandu a avut o discuţie telefonică cu premierul Ion Chicu
Sursa foto:colaj (agora.md) Vizualizari:

UPDATE. Maia Sandu a avut o discuţie telefonică cu premierul Ion Chicu

Preşedintele ales al Republicii Moldova Maia Sandu anunţă că a avut o discuţie telefonică cu premierul Ion Chicu.

UPDATE: Guvernul a venit, de asemenea, cu informaţii despre discuţia telefonică Chicu-Sandu:

„În cadrul discuţiei prim-ministrul Chicu a solicitat respectuos tuturor forţelor politice din Parlament să examineze minuţios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că Preşedintele ales înţelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat. Guvernul este gata să prezinte argumente/explicaţii pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaţilor va fi examinat şi avizat de Guvern, iar deputaţii vor decide asupra textului final al acestor legi. Premierul împărtăşeşte pe deplin opinia Preşedintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat".

Ştire iniţială: 

„I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetăţenii, dimpotrivă, conţine scheme din care deputaţi corupţi vor scoate bani în continuare. I-am spus că ţara are nevoie de un alt parlament şi de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”.

Amintim că ieri, în Parlament, a fost votat în prima lectură bugetul pentru anul 2021, de către deputaţii PSRM şi cei din Platforma parlamentară „Pentru Moldova”. în pofida protestului organizat de restul deputaţilor.

De partea cealaltă, PAS, Platforma DA, PD şi Pro Moldova au cerut amânarea votării acestui proiect, întrucât deputaţii nu au reuşit să analizeze proiectul, acesta fiind trimis cu prea puţin timp înainte de şedinţă. De asemenea, deputaţii au semnalat că bugetul este unul antisocial şi cuprinde unele scheme cu ţigări.
Similare
RECOMANDĂRI