Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu membrii delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Republica Moldova, eurodeputaţii Siegfried Mureşan, Ramona Strugariu, Vlad Nistor şi Maria Grapini, care se află într-o vizită la Chişinău. Şefa statului le-a mulţumit pentru tot sprijinul acordat ţării noastre de instituţiile europene atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât şi ca răspuns la criza gazelor.

Discuţiile cu europarlamentarii s-au referit la priorităţile Republicii Moldova în relaţia cu UE, Preşedinta Maia Sandu reiterând că integrarea europeană rămâne o prioritate cheie pentru noi. „Cetăţenii Republicii Moldova au dat un semnal puternic că vor să vadă acasă o democraţie europeană, iar noi vom continua reformele pentru a asigura acest lucru”, a menţionat doamna Maia Sandu.

La finalul întrevederii, Preşedinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureşan, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova. Distincţia de stat i-a fost acordată în semn de apreciere pentru susţinerea obiectivului de integrare europeană a ţării noastre şi a eforturilor de consolidare a proceselor democratice în Republica Moldova. „De mai mulţi ani, Siegfried Mureşan este un prieten de încredere şi un promotor al intereselor ţării noastre în instituţiile Uniunii Europene, iar astfel ne ajută să construim o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii noştri”, a spus Preşedintele Maia Sandu în cadrul ceremoniei de acordare a distincţiei.

Similare
RECOMANDĂRI