Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu a prezentat raportul alternativ, la 100 de zile al guvernului condus de Ion Chicu.

Fostul prim-ministru, Maia Sandu, a prezentat astăzi, raportul alternativ, la 100 de zile, al guvernului condus de Ion Chicu. Despre actualul Executiv, Sandu afirmă că este Guvernul micilor reforme sau al reformelor mimate. Potrivit ei, nimic din ceea ce apare în raportul prezentat de Ion Chicu, după 100 de zile de guvernare, nu corespunde adevăratelor aşteptări ale societăţii.

„Aţi văzut probabil un document care se pretinde a fi un raport pe 100 de zile dar care nu spune nimic concret şi o să imi permit să citesc în dreptul celui mai important obiectiv înlăturarea imixtiunii în justiţie a politicului în Raportul Guvernului lui Dodon scrie în lucru ce să înţeleagă oamenii din asemenea raportare de acea am desic să vă prezentăm noi acţiunile guvernului în ultimele 100 de zile”, a spus liderul PAS.
 
Maia Sandu a învinuit actualul executiv de izolarea internaţională a Republicii Moldova şi spune că nici în raport cu Federaţia Rusă nu se înregistrează mari succese. Totul din cauza credibilităţi reduse a Guvernului Chicu pe plan internaţional.

„Pe planul politicii externe, R. Moldova trece printr-o fază de izolare şi promovează o politică externă total dezechilibrată realiţiile cu UE, România şi Ucraina sunt practic îngheţate. Chiar şi în relaţia cu Federaţia Rusă, guvernarea nu a obţinut nici un rezultat atunci când vorbim de revenirea la liver schimb suspendată de către Kremlin în 2014"”, a declarat Maia Sandu.
 
Fostul prim-ministru a criticat dur şi scumpirile care s-au produs de la începutul anului. Potrivit ei, dacă Guvernul Sandu ar fi rămas la putere, aceste scumpiri ar fost compensate prin politicile sociale pe care le-a propus şi care nu s-au regăsit în actualul buget.
 
„Ştiţi că noi am propus un proiect ajutor la contor în proiectul bugetului pentru anul 2020 care venea ţintit să ajutem oamenii să îşi achite facturile pentru că asta este o amare problemă acest program din păcate nu a fost inclus in bugetul de stat şi dumneavoastră cu toţii ştiţă că preţurile la multe servicii din Republica Moldova sunt mult prea mari decât în şările în care salalriile sun tmai mari, de ce se întîmplă asta din cauza monopolurilor. Ele sunt marea problemă a acestei ţăr”, a spus Maia Sandu.
 
Liderul PAS l-a provocat la o dezbatere publică televizată pe şeful statului, Igor Dodon, dacă acesta nu este de acord cu raportul alternativ prezentat de ea.
 
„Dacă Igor Dodon nu este de acord cu evaluarea noastră şi dacă nu îi este teamă îl invit să mergem la o dezbatere naţională la televiziunea naţională pentru ca să discutăm şi să înţeleagă oamenii din prima sursă ce se întâmplă cu adevărat în ţară şi nu să fie minţiţi   la televiziunile controlate de  Dodon”, a precizat liderul PAS.
 
Vinerea trecută, premierul a prezentat în faţa presei raportul la 3 luni de la preluarea mandatului. Raport trebuia prezentat în plenul Parlamentului, lucru ce nu s-a întâmplat pentru că opoziţia parlamentară l-a respins. Ion Chicu a spus că executivul său a reuşit demararea mai multor proiecte de infrastructură şi promovarea unei politici echilibrate, atât pe plan intern cât şi pe extern.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI