Maia Sandu: Nu vom vota pentru un preşedinte al Parlamentului înaintat de PSRM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Nu vom vota pentru un preşedinte al Parlamentului înaintat de PSRM

Blocul politic ACUM nu va vota pentru un preşedinte al Parlamentului înaintat de Partidul Socialiştilor. Aceasta pentru că blocul vrea ca socialiştii să demonstreze că sunt împotriva actualului regim. Declaraţia a fost făcută de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, co-preşedinta blocului ACUM.

Potrivit ei, până acum PSRM a votat împreună cu acest regim pentru schimbarea sistemului de vot, dar şi pentru alte legi. Totodată, Igor Dodon a semnat multe legi convenabile liderului PDM, Vlad Plahotniuc cum ar fi amnistia capitalurilor, cetăţenia contra investiţii etc. „Până acum, socialiştii au lucrat împreună cu regimul şi trebuie să facă primul pas ca să demonstreze că sunt gata să meargă împotriva regimului şi pentru asta trebuie să voteze pentru preşedintele legislativului din partea blocului ACUM”, a menţionat Maia Sandu.

Potrivit ei, ulterior trebuie să se voteze pachetul de legi privind „eliberarea instituţiilor statului”. Mai departe, spune Maia Sandu, socialiştii ar avea două variante: fie susţin un guvern minoritar de care ar fi responsabil blocul ACUM, fie provoacă alegeri anticipate.

Totodată, Maia Sandu spune că blocul acum nu este gata să facă o coaliţie cu socialiştii. Invitaţia la discuţii lansată pentru astăzi, 9 aprilie, la fel, nu se referă la negocieri privind formarea unei alianţe între ACUM şi PSRM, dar se referă numai la discuţii pe marginea proiectelor de legi propuse anterior şi privind „eliberarea instituţiilor statului”.

„Noi nu suntem gata să facem coaliţie cu socialiştii şi probabil nici ei nu sunt gata. Noi suntem absolut diferiţi. Singurul nostru numitor comun, dacă este adevărat, vom vedea mâine, poimâine, este eliberarea statului de sub controlul sistemului oligarhic. Până aici avem un scop comun, mai departe avem scopuri absolut diferite. De aceea, noi nu putem vorbi despre o coaliţie”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Luni, 8 aprilie, Blocul Politic ACUM DA PAS a invitat fracţiunea parlamentară a PSRM la discuţii publice pentru a discuta despre tergiversarea procesului de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului, „proces care blochează discutarea şi adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic”. Invitaţia este pentru marţi, 9 aprilie, ora 11.00, sau în altă zi şi oră convenite de comun acord, în sala de conferinţe a Parlamentului.
Similare
RECOMANDĂRI