Moscova îl acuză pe ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, de „imixtiune în treburile interne ale R. Moldova”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Moscova îl acuză pe ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, de „imixtiune în treburile interne ale R. Moldova”

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse îl acuză pe ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko, dar şi pe unii ambasadori ai ţărilor UE acreditaţi la Chişinău, de ingerinţe în treburile interne ale R. Moldova. MAE-ul rus le cere diplomaţilor occidentali să se abţină de la declaraţii şi acţiuni prin care încearcă să influenţeze anumite procese la Chişinău, potrivit unui comunicat de presă al ministerului rus de Externe.

Diplomaţia rusă susţine că Peter Michalko în cadrul unor interviuri pentru presă a criticat activitatea Consiliului Audiovizualului care potrivit lui „nu merită încredere” şi e necesar de „creat un mecanism legislativ pentru a apăra R. Moldova de dezinformarea venită din afară”. Totodată, Moscova este nemulţumită că Michalko a criticat legile votate de coaliţia PSRM – Şor în luna decembrie 2020.

„Cu părere de rău, aceste declaraţii ale şefului Delegaţiei UE în R. Moldova reprezintă imixtiuni evidente în treburile interne ale ţării şi se transformă într-o practică obişnuită pentru el”, se arată în declaraţia ministerului.

„Este foarte regretabil că aceste declaraţii au fost susţinute de ambasadorii mai multor ţări UE acreditaţi în R. Moldova”, se mai arată în declaraţie.

„Credem că partenerii noştri europeni iau în calcul că R. Moldova, în afară de Acordul de Asociere semnat cu UE, are şi anumite angajamente în cadrul integrării în structurile euroasiatice, fiind stat membru CSI şi având statut de observator în cardrul Uniunii Euroasiatice”, transmite Moscova.
 
Similare
RECOMANDĂRI