Nicolae Ciucă, desemnat premier de preşedintele Klaus Iohannis
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Nicolae Ciucă, desemnat premier de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl propune premier pe Nicolae Ciucă, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni cu partidele şi formaţiunile parlamentare. Ciucă a fost alături de preşedinte la declaraţii şi a spus că speră ca începând de joi noul Guvern să se apuce serios de treabă, informează stiriletvr.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitatea de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a informat Administraţia Prezidenţială.

Nicolae Ciucă a fost desemnat luni de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru. ”În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia COVID-19, criza energetică şi de asemenea să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR", a afirmat Ciucă.

Şeful statului a avut, luni, consultări cu reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale, iar apoi cu cei ai AUR, în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. USR nu a participat la consultările de la Palatul Cotroceni.

”Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi am avut on discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală”, a spus preşedintele în declaraţia de presă.

Similare
RECOMANDĂRI