Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opoziţia parlamentară spune că reforma salarizării anunţată de PD este un truc electoral

Întârziată, populistă şi fără acoperire financiară. Astfel califică opoziţia parlamentară reforma salarizării anunţată de liderii Partidului Democrat. În timp ce guvernarea spune că majorările sunt posibile abia acum, graţie creşterii încasărilor la buget, opozanţii puterii spun că prin aceste majorări guvernaţii doresc să mai obţină capital politic în prag de alegeri.

Potrivit noii legi a salarizarii, anunţată de Guvern, peste 150 de mii de bugetari din Educaţie, Sănătate şi Asistenţă Socială ar urma să beneficieze de majorări semnificative de salarii. Noile lefuri ar urma să intre în vigoare de la 1 decembrie. Opoziţia parlamentară califică iniţiativa democraţilor drept populistă şi fără acoperire financiară certă.

De cealaltă parte, guvernarea spune că majorările salariale vor fi operate din încasările suplimentare acumulate la bugetul de stat.

Potrivit premierului Pavel Filip, care a explicat ieri noua lege a salarizării, după implementarea reformei nimeni din populaţia aptă de muncă nu va mai avea un salariu mai mic de minimul de existenţă, adică de 2000 de lei.

Cel mai mult vor simţi efectul reformei dădacele din grădiniţe. Acestea vor beneficia de o creştere a salariilor cu 109%, adică de la 1454 până la 3042 lei.
Similare
RECOMANDĂRI