Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei ce anchetează tentativa puciului anticonstituţional a PD-ului
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei ce anchetează tentativa puciului anticonstituţional a PD-ului

Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale  şi a Procuraturii Generale. Deputaţii au aprobat, în şedinţa plenară de astăzi, prelungirea mandatului de activitate cu 60 de zile.

”Această prelungire e motivată prin faptul că în adresa Comisiei de anchetă nu au parvenit toate răspunsurile de la autorităţile sesizate, Comisia nu a reuşit să audieze toate persoanele care deţin sau ar putea deţine informaţii cu privire la obiectul de anchetă”, se menţionează în nota informativă a hotărârii. 

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie, Conducerea Comisiei este asigurată de deputaţii Vladimir Ţurcan, preşedinte, vicepreşedinte – Mihai Popşoi şi secretar – Dinu Plîngău. Din componenţa comisiei mai fac parte deputaţii Grigore Novac şi Victor Gaiciuc. Fracţiunile PDM şi Partidul ŞOR nu au delegat membri în componenţa acesteia.

Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanţele de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale.

Similare
RECOMANDĂRI