PAS este gata să susţină moţiunea PPDA contra guvernului Chicu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS este gata să susţină moţiunea PPDA contra guvernului Chicu

Fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) va semna moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, care va fi propusă săptămâna viitoare de Platforma „DA”. Declaraţia a fost făcută astăzi de liderul fracţiunii PAS, Igor Grosu, notează Ziarul National.

Grosu a menţionat că a făcut un schimb de opinii cu liderul fracţiunii Platformei „DA”, Alexandru Slusari, care a anunţat că săptămâna viitoare va fi înregistrată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

„Noi am făcut un schimb de opinii şi am zis că rămâne varianta aceasta în picioare (de demitere a Guvernului Chicu n.r.). Trebuie să ne asigurăm că avem voturile necesare pentru a da jos Guvernul Chicu şi pentru a numi un nou guvern. Opţiunea de a-l da pe Chicu jos este în picioare. El singur a spus... Din prestaţiile sale am văzut că deja bate în retragere, îşi concediază angajaţii... Chipurile pleacă singuri, dar ei încep să părăsească corabia”, a subliniat Grosu.

Acesta a mai adăugat că şi Dodon ar vrea să scape de Chicu, deoarece prin prestaţiile sale îl face să piardă puncte. „Vedem că şi preşedintele Dodon vrea să se distanţeze de Chicu. Este o povară care îl trage, bine-merci, în jos”.

Grosu a mai adăugat că e nevoie ca în acest proces de demitere şi de numire a noului guvern e necesar de a implica şi deputaţii PD.

„Ai o şansă, iar dacă nu o foloseşti raţional acum, atunci în următoarele şase luni nu o mai foloseşti (să înregistrezi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului n.r.). Nu poţi reveni pe acelaşi temei. Trebuie să facă o nouă gafă prim-ministru, ca noi să avem temei. Va trebui foarte atent să măsurăm, să discutăm, pentru ca să ia foc această iniţiativă”, a conchis Igor Grosu.

Amintim că, vicepreşedintele Parlamentului Alxandru Slusari a anunţat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare Platforma DA va semna moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu şi va propune şi deputaţilor de la PAS să o semneze.

Similare
RECOMANDĂRI