Pavel Filip şi Klaus Iohannis, întrevedere la New York: Republica Moldova contează pe sprijinul României în parcursul european al ţării
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip şi Klaus Iohannis, întrevedere la New York: Republica Moldova contează pe sprijinul României în parcursul european al ţării

Aspecte ce ţin de valorificarea deplină a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi România au fost discutate în timpul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Cei doi oficiali au trecut în revistă principalele evenimente în relaţiile bilaterale, cu accent pe dimensiunea integrării europene, în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Dialogul politic dinamic dintre ţări este confirmat de contacte intense atât la nivelul interministerial, cât şi la nivelul administraţiei publice locale.

Premierul Pavel Filip a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat atât în realizarea agendei europene, cât şi în implementarea proiectelor bilaterale strategice de interconexiune a reţelelor de gaze naturale şi electrice, de dezvoltare a infrastructurii în domeniul transporturilor, precum şi de reconstrucţie a grădiniţelor din Republica Moldova. Părţile au discutat şi despre posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între cele două state.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa acordată de autorităţile României relaţiilor de parteneriat strategic cu Republica Moldova, încurajând reformarea justiţiei şi statului de drept, dar şi lupta împotriva corupţiei.

Similare
RECOMANDĂRI