Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Planuri înaintea învestirii cabinetului Orban: reducerea numărului de ministere şi concedieri în aparatul central

Liberalii se grăbesc să restructureze forma actuală a guvernului. Deşi nu a trecut încă de votul Parlamentului, Ludovic Orban vrea să ţină marţea viitoare prima şedinţă la Palatul Victoria şi să reducă numărul ministerelor de la 24 la 16. Între timp, unii dintre aliaţii liberalilor dau semne că sunt nemulţumiţi de menţinerea în cabinet a miniştrilor picaţi la audieri.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, le-a dat ca sarcină de lucru miniştrilor săi să găsească soluţii pentru comasarea, transferul sau desfiinţarea unor agenţii şi instituţii din subordine.

Numărul secretarilor de stat şi directorilor de departamente va fi redus substanţial. La fel şi numărul angajaţilor din aparatul central.

Partenerii liberalilor au însă propriile temeri. Liderul PMP, Eugen Tomac, a ţinut să se asigure încă o dată că garanţiile primite rămân valabile.

Liderii ALDE sunt însă nemulţumiţi că miniştrii cu avize negative la audieri rămân pe poziţii.

În ciuda avertismentelor, Ludovic Orban susţine că, pe lângă cele 225 de voturi ale partenerilor, alţi 11 parlamentari s-au angajat să voteze în favoarea noului executiv.

Similare
RECOMANDĂRI