Preşedinta Maia Sandu, întrevedere cu Florin Cîţu la Bucureşti. Subiectele abordate de cei doi oficiali
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedinta Maia Sandu, întrevedere cu Florin Cîţu la Bucureşti. Subiectele abordate de cei doi oficiali

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în această după-amiază, la Bucureşti, cu conducerea Guvernului şi Parlamentului României.

Şeful statului a avut o întrevedere cu prim-ministrul interimar Florin Cîţu, ales astăzi în funcţia de Preşedinte al Senatului României. Preşedinta Maia Sandu i-a mulţumit pentru ajutoarele pe care le-a primit Republica Moldova în acest an pentru combaterea pandemiei. Oficialii au discutat şi despre continuarea proiectelor de interes pentru R. Moldova şi România.

La finalul întrevederii de la Guvern, miniştrii Educaţiei din Republica Moldova şi România au semnat Acordul privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice, un document aşteptat de absolvenţii din Republica Moldova. 

La Parlamentul României, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu noul şef al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi cu vicepreşedinta Senatului României, Alina Gorghiu. Discuţiile au reconfirmat angajamentul comun de a dezvolta şi mai departe relaţia specială dintre Republica Moldova şi România, pe toate dimensiunile de cooperare.

La finalul vizitei oficiale pe care o efectuează astăzi la Bucureşti, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu doamna Florina Bran, conferenţiar universitar şi doctor în economie. Întâlnirea a avut loc la solicitarea preşedintelui Maia Sandu pentru a-i înmâna doamnei Bran „Ordinul Republicii”, distincţie de stat care i-a fost conferită soţului său, regretatul economist Paul Bran, pentru contribuţia substanţială la formarea şcolii de gândire economică din Republica Moldova. Profesorul Paul Bran a pus bazele Academiei de Studii Economice din Republica Moldova şi a fost primul rector al ASEM.

Similare
RECOMANDĂRI