Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la prima şedinţă, informală, a noului Guvern condus de Ludovic Orban

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, luni seară, la prima şedinţă, una informală, a noului Guvern. Premierul Ludovic Orban a anunţat că şeful statului este invitat şi la următoarea reuniune a Executivului.

„Domnule preşedinte, mulţumim că ne-aţi însoţit la această primă reuniune informală a Guvernului. Vă invit să ne adresaţi câteva cuvinte şi oricând consideraţi că există temeiuri serioase să participaţi la şedinţele de Guvern vă aşteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă invităm şi la următoarea şedinţă de Guvern”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Palatul Victoria.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a transmis noului premier şi miniştrilor că deşi vor avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic şi de succes”: „Mulţumesc domnule prim-ministru. În primul rând, mulţumesc pentru invitaţia de a vă însoţi la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit domnule prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, să vă urez mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic şi de succes. În acest sens vă doresc numai bine tuturor.”

Şeful statului a stat doar câteva minute la prima şedinţă a noului guvern.

După plecarea preşedintelui Iohannis, prim ministrul le-a prezentat noilor miniştri care sunt priorităţile cabinetului în perioada imediat următoare.

Cabinetul Orban a primit votul de învestitură, luni, în Parlament, după care echipa guvernamentală a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Similare
RECOMANDĂRI