Preşedintele Maia Sandu a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Găgăuzia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Maia Sandu a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Găgăuzia

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o şedinţă de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu başcanul Irina Vlah.

Maia Sandu a menţionat că Administraţia Prezidenţială urmăreşte cu atenţie evoluţiile din regiunea găgăuză şi că mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală. „Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viaţă mai bună, aşa cum ne dorim o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii ţării noastre. Scopul nostru este ca fiecare localitate să beneficieze de oportunităţi de dezvoltare şi de creştere economică”, a spus Maia Sandu.

Oficialii de la Comrat au informat-o pe Maia Sandu despre problemele autonomiei şi despre proiectele în curs de desfăşurare. La fel, s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română şi găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea şcolii tinerii din UTA Găgăuzia să se simtă integraţi plenar în societate.

Preşedintele Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din UTA Găgăuzia să susţină reformele pornite în R. Moldova, în special în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei. De asemenea, şeful statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea şi de a nu îngrădi libertăţile democratice ale cetăţenilor. Pe final, Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent aleasă.

Similare
RECOMANDĂRI