Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PSRM şi ACUM: Decizia privind mutarea Ambasadei la Ierusalim este o eroare dipolomatică, făcută pentru a atrage bunăvoinţa SUA

Pavel Filip şi echipa sa guvernamentală au decis transferarea ambasadei Republicii Moldova din oraşul Tel Aviv la Ierusalim. Filip spune că decizia este luată acum pentru ca instabilitatea din ţară să nu zădărnicească ulterior această acţiune. Deputaţii PSRM şi cei ai blocului ACUM califică decizia drept o eroare diplomatică, făcută din dorinţa ca a atrage bunăvoinţa Statelor Unite ale Americii. 

Reprezentanţii PSRM şi cei ai blocului politic ACUM califică mutarea ambasadei la Ierusalim drept o tentativă de corupere a Statelor Unite ale Americii şi de a le atrage de partea PDM în disputa politică existentă.

„PDM-ul este în disperare, încearcă să placă capitalelor occidentale, în cazul asta SUA. Noua ne va reveni sarcina să reabilităm imaginea diplomaţiei astfel încât să dăm dovadă că suntem predictibili”, a spus Igor Grosu, deputat ACUM.

„De a încerca cumva de a găsi o formula de înţelegere cu reprezentanţii SUA. este pe de o parte ridicol, dacă eşti sincer în aceste intenţii nu le faci de pe barca care se îneacă”, spune Ion Ceban, deputat PSRM.

„Subiectul respectiv va fi abordat cu toată seriozitatea de către noua guvernare legală cu autorităţile în spiritul excelentelor relaţii care există între RM şi SUA, spune Iurie Reniţă, deputat ACUM.

În prezent, în afară de Statele Unite, o singură ţară are principala reprezentanţă diplomatică în Ierusalim, este vorba de Guatemala.
Similare
RECOMANDĂRI