Reacţia PD la declaraţiile lui Chicu: „Vom cere de urgenţă convocarea Consiliului Coaliţiei pentru a cere premierului explicaţii”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţia PD la declaraţiile lui Chicu: „Vom cere de urgenţă convocarea Consiliului Coaliţiei pentru a cere premierului explicaţii”

PDM anunţă că se disociază de declaraţiile premierului Chicu făcute astăzi în adresa României. PD va cere convocarea de urgenţă a Consiliului Coaliţiei, se spune într-un comunicat al partidului, întrucât aceste declaraţii „pot prejudicia grav relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti”.

„Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, dl Ion Chicu şi europarlamentarul român, dl Siegfried Mureşan. Limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român şi concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile şi impardonabile.

Partidul Democrat se disociază în totalitate de o asemenea abordare disproporţionată. Iubim Romania, îi apreciem aportul frăţesc in construcţia unui stat democratic şi european în Republica Moldova şi ajutorul complex pe care l-au oferit fraţii noştri români economiei, culturii, educaţiei de la noi.

Considerăm că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relaţia dintre cele doua state frăţeşti, unite prin comuniune de limbă, istorie şi tradiţii. Din aceste considerente, vom cere de urgenţă convocarea Consiliului Coaliţiei pentru a cere prim-ministrului explicaţii”, se spune într-un comunicat al Partidului Democrat.

De asemenea, Pavel Filip a scris pe pagina sa de Facebook: „Indiferent de preferinţele politice pe care le au, oamenii de stat nu coboară la un astfel de limbaj şi la un astfel de nivel de acuzaţii. Ca oameni de stat, trebuie să învăţăm să facem diferenţa între politicieni propulsaţi în funcţii de diferite partide şi relaţia de suflet pe care o au ţările noastre. Sprijinul pe care ni l-a oferit România a fost constant şi necondiţionat, indiferent de partidele care au fost la guvernare la Bucureşti şi Chişinău”.

Totuşi, PD-ul îşi exprimă dezacordul şi faţă de „modul tendenţios şi lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureşan dă aprecieri guvernelor din Republica Moldova” şi declară că Guvernul Filip „a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătăţire generală a tuturor indicilor”.

Similare
RECOMANDĂRI