Societatea civilă solicită demisia judecătorilor constituţionali
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Societatea civilă solicită demisia judecătorilor constituţionali

Mai multe organizaţii ale societăţii civile şi persoane fizice au lansat astăzi, 25 iunie, un apel privind demisia judecătorilor constituţionali. Societatea civilă îşi exprimă regretul profund faţă de modul în care a acţionat Curtea Constituţională în perioada 7 – 9 iunie 2019. Curtea Costituţională este acuzată că ar fi generat de fapt o criză politică fără precedent în Republica Moldova.

Curtea Constituţională a adoptat o decizie, trei hotărâri şi două avize care nu s-au bazat pe Constituţia Republicii Moldova şi propria jurisprudenţă, aşa cum a confirmat şi Comisia de la Veneţia în opinia publicată la 24 iunie 2019.

Prin hotărârile adoptate, judecătorii constituţionali au adus un prejudiciu ireparabil imaginii Curţii Constituţionale din Republica Moldova, iar unica soluţie pentru a restabili încrederea şi autoritatea Curţii Constituţionale este demisia neîntârziată a judecătorilor constituţionali Raisa Apolschii, Veaceslav Zaporojan, Artur Reşedtinicov şi Corneliu Gurin, se mai precizează în apel.

Similare
RECOMANDĂRI